Dixi et salvavi animam meam (Jag har talat och räddat min själ)

Min hjärna är lömsk, jag kan inte lita på den mer. Det har visat sig att jag under ett antal månader har lidit av oro, som nu har blivit så stark att jag inte ens kan åka iväg.
Idag t ex skulle jag ner till Skåne och hämta en häst, när Anneli ringde och sa att hon kom om 5 minuter fick jag magknip. Så jag fick säga att jag inte kunde åka pga det. Så hon åkte utan mig och nu är allt frid och fröjd igen.
Så nu är det dags att åka och prata med kurator.

Nu i efterhand när det har gått upp för mig att jag "lider" av oro så är det egentligen inte så konstigt. För jag har under dessa åren ihop med Mattias haft kontrollbehov, när kommer du hem, har du gjort läxan osv osv. Men nu har jag lagt av med detta just för att det tär på vår relation och vad är det inte som dolt sig under kontrollbehovet om inte oron.? Och det ante mig att oron också har dolt sig bakom svartsjukan!

Det är dags för mig att börja kampas med detta, för jag kan inte vara invalid när jag vill se världen. Jag kan inte och får inte drabbas av oro när jag ska ut och resa, som jag älskar så mycket. Fy fan för folksjukdomar!
Men jag är positiv, jag klarar det galant det är bara att inse att hjärnan jag själv äger är så mycket smartare än mig (hejåhå) . Det är bara att ta tjuren vid hornen och faktiskt skita i oron, sätta sig i den förbannade bilen och stå ut med att må illa. Min hjärna ska inte få övertaget om mig.

I will brb!

Arte et marte ( genom konst och krig )

På söndag eller måndag kommer älsk pälsk, det känns som en evighet sedan sist.
Mattias har fyllt 20 så jag får äntligen köpa en present! Jag tror jag har klurat ut vad, men jag är inte helt säker än.

Idag ska jag förhoppningsvis gymma, men det kommer säkert bli som vanligt att jag inte kommer till skott.  Måste också ut och träna med Occra, spår, lydnad och uppletande står på schemat.
Det vore nog också en bra idee för mig att åka till läkarstationen, det verkar som om min brännskada var värre än vad jag först trott. Gah, jag pallar inte!
Det är dimmigt idag, våren tycks ha försvunnit och jag känner mig så eländigt trött. Jag borde lägga mig tidigare, det är mycket jag borde göra..

Gravid och karriärsval

I 3 jävlar timmar satt jag på akuten i måndags. Jag hade haft magont sedan lördags och jag tyckte det var dags att gå till botten med detta. Nästan alla i min närvaro trodde  att jag vart gravid, eftersom att jag mådde illa varje gång jag åt.
     Jag satt där på akuten, de bad mig att pissa i en mugg och de stack mig med en nål i armvecket. Och så satt jag där i rummet och väntade på doktorn. 1 timme gick och jag började undra om jag verkligen var gravid och varför inte någon sjuksköterka  kunde komma och ge mig resultatet. 2 timmar gick, jag satt och skakade och till råga på allt hade jag hunnit bli hungrig. 3 timmar gick och äntligen kom doktorn, som sa "dina prover ser bra ut, men jag ska kolla lite på din mage i alla fall". Så där hade jag suttit och oroat och hungrat i tre timmar för att höra en mening, verkligen meningsfullt när det visade sig att det var en hederlig förstoppning!'

Och på tal om akut, jag har bestämt mig för att jag ska plugga i Skara. Djursjukvårdare ska jag bli och jag ska bo tillsammans med Lisa som ska bli djurskyddsinspektör. Man kan få en bostadsrätt på 40 kv för 20 000 där, som hittat och snacka om att jag ska köpa bostadsrätt. 
     Polisyrket har jag tänkt lägga på hyllan för ett tag just för att jag tycker att det är för "enkelt" att komma in, eller rättare sagt att urvalsprocessen är för slapp. För det har nu visat sig mer och mer att den svenska poliskåren har brist på kompetens. För varför ska en polis få hota en civil men en civil inte får hota en polis. Hade som sagt en civil hotat en polis med att göra denne steril ( som polisen sa i rosengård ), ja då hade den civila åkt in för olaga hot. Blev polisen det, som var så "efterbliven" och lämnade in filmen som bevismaterial? Nä fy fan, polisen får skärpa sig lite först innan jag ska bli polis. 
     Det som behöver göras är att göra psykologtestet svårare, pressa folk så att den påklistrade fasaden spricker! Ska t ex en som blivit mobbad hela sin uppväxt få bli polis? För är det inte en stor risk att de vill utöva makt? Det är svårt, jag vet men något måste göras så att vi får en kår som kan uppföra sig i alla lägen ovs vad som händer.

Imorgon ska jag till Kna, pilutta er! haha. Jag ska köpa converse.
Och grattis Linda till körkortet (L).

Bah vad grått!

Vädret är piss! Jag borde gå ut med hundarna och en runda med hästarna, jag är seg och jag skyller på skatorna utanför. Hej klagomur!

Jag kan i alla fall upplysa härskapet om att jag och Mattias har klirrat semestern för i år. I år bär det av till Kroatien i 12 dagar, sol bad och hajar! Jag kommer inte våga bada eftersom jag hela tiden inbillar mig att det ska komma hajar och äta upp mig, inte nog med att jag såg en nyhetsartikel på nätet om att de hade sett en 4 metershaj utanför kroatiens kust.
Nåväl, kalaset kommer gå på 3000 kr vilket är helt makalöst bra eller som Mattias uttryckte sig "rena rånet". Rätta mig om jag har fel, men är det inte så att man säger "rena rånet" när det när något som är dyrt? Mattias menade nämligen tvärtom.
Rovinj är staden vi ska till i alla fall, sägs att det är ett bögnäste på sommrarna. Kommer bli mig ett nöje att se pappas min som har en stark form av bögfobi. Och ja, pappa ska med denna gången också men enbart för att han kör bussen!

Idag ska jag laga kalops till middag, har aldrig lagat det innan men det kommer nog gå bra.
Hoppas på att jag kan träna idag också, jag har inte tränat på två veckor!!!!  Gah.

Nä nu ska jag kila vippen, kan inte bara sitta här och glo.

RSS 2.0