I korthet

Lite snabbt nu om vad som har hänt, batteriet på datorn är snart slut.

Jag mår väldigt bra, lite tråkigt väder här men annars helt ok. Det känns inte som nyår idag, det var ungefär 6 månader sedan jag tog studenten, shit..
Mår ni bra? Jag saknar er alla!
Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, det var ju egentligen tänkt att jag skulle åka hem någongång mellan jul och nyår. Men eftersom sj alltid har så höga priser mellan högtider så att det är nästan är okristligt, så jag bestämde mig för att samla ihop pengar till flygbiljetter upp istället.

Mer som har hänt är att jag fick en bil i julklapp, väldigt oväntat men självklart blev jag så glad att jag nästan började gråta. Fint fint! Jag fick också en gps. Något som mer chockade mig är att pappa kan rimma, helt fantastiska rim hade han knåpat ihop till mina presenter.

Skriver mer nångon annan dag. Drick försiktigt ikväll, bakfylla är inte kul. Puss på er!


God jul eller?

Är det någon mer än jag som har kommit på att julen suger när man slutade fylla 1 siffrigt? Idag är det som jul, ingen julstämmning för 5 öre. Det är grått, varmt och allmänt tråkigt!
Idag är det jul hos Mattias släkt, detta året ratar vi Kalla Ankas jul. Det räcker med 18 år i rad!
Julen är väldigt överskattad, man blir bara deprimerad av alla pengar som måste läggas ut på julklappar. Skulle det inte vara bättre att man fick ge julklappen när som, det borde ju vara mer uppskattat? Att en människa själv tar intiativ (stavning) till att ge en present. Nu är det ju julen som tar inisiativet åt oss. Fuck Christmas!

Ah.. det jag ser framemot är efter jul. Mellandagsrea! Och jag hoppas också att jag kan ta mig hem en eller två dagar innan nyår.

puss <3

JA!!!!

De ringde från Göteborg Horseshow!!!!! Jag ska vara funktionär.. vilket betyder att jag kommer komma backstage, och kolla på hästtävlingarna!!!! JAG ÄR LYCKLIG!!!!! Åh  åhåh.. och det bästa av allt är att jag får 4 fribiljetter så at tjag kan bjuda med mig :f

När allt blåser

Foto: Jag (tagen idag)

Jag kunde inte sova inatt, det var för mycket som rörde sig i mitt huvud. Tankarna for runt hit och dit, precis som blåsten gjorde med löven utanför fönstret.
Ibland är det mycket som inte blir som man har tänkt sig och vad ska man göra åt det? Jag visste inte att våra liv skulle bli så annorlunda och att vi ens skulle kunna missförstå varann. Jag vet inte vad som väntar härnäst, men jag hoppas innerligt att det blir bättre.

Idag, är det klarblå himmel och det blåser. Solen skiner så mycket att man är tvungen till att kisa. Jag och Mattias åkte ut till havet för att gå med hundarna, nu kände jag att det var dags att ta med kameran. Vågorna klyvdes av klipporna och stora naturliga fontäner höjde sig mot himmelen. Det kändes som om att blåsten tog bort alla onda tankar för ett tag och det var jag, kameran, hundarna och Mattias som fanns. Det var inte förens nu när man satte sig vid datorn som allt sjönk in igen. Jag vet att jag inte är ensam om det.....

Visst det kanske är naivt och tro att det skulle kunna vara som förr, men när man har byggt egna nya liv måste man börja på nya blad. Är det inte så?

Jag älskar er och ni vet vilka ni är, så ta åt er.

♥ Anja

Far far away

Onsdagen:
Hela veckan hade jag sprungit fram och tillbaka till brevlådan. ´Jag väntade spänt på Occras resultat på höfterna, Niklas ringde senare på dagen efter jag besviket öppnat brevlådan. Man kunde visst ringa till veterinär avdelningen för att får reda på resultaten. Självklart gjorde jag det, hon hade perfekta höfter och armbågar vilket betyder att jag faktiskt kan avla på henne.
     Onsdagen innehöll också mer roligheter. Anlea kom hem och jag fick äntligen träffa henne. När jag var påväg till hennes hus kändes allt mycket märkligt. Jag undrade om vi hade tappt något, efter alla dessa månader. Vi drog ner till stallet, jag mockade och hon pratade om allt som har hänt. Lite spänt var det, men det kändes ändå fritt och väldigt kul att få träffa henne igen.
     Vi bestämde att vi skulle på teater på torsdagen, men det blev inte det för att vi var trötta. Men på något sätt tog dagen slut och klockan slog 4 utan att vi ens hördes av.. Förlåt Anela <3

Torsdagen:
Jag drog till Mattias ifrån Ronneby. Satt där på tåget med packning och hund när konduktören kom. Jag visade vant upp mitt priokort, då han kläckte ur sig " blekingetrafkien kan inte läsa priokort". Detta var väldigt upprörande eftersom jag hade betalt hela resan från Ronneby till Varberg, men detta kunde jag inte bevisa eftersom min biljett fanns på kortet. Så jag fick betala 165 spänn från Ronneby - Hässleholm. Konduktören kläckte också ur sig att de flesta som reser med prio tar med sig pappersbiljett, like the old times "dah" man har ju priokort för att slippa pappersbiljetter. Jaja.

Puss på er, orkar inte skriva mer.

Mirakel

Jag vet inte om man kan kalla jordbävning mirakel, men spännande var det allt. Något man dock kan kalla mirakel är att jag äntligen har hittat den sortens musik jag sålänge har letat efter. Vissa kommer nog bli överraskade och hade absolut inte trott att jag skulle lyssnat på sådant. Men jodå, jag har mina dolda sidor :)
Lyssna och njut

Jag kan verkligen rekomendera Yiurma.

Veckans djur

Veckans djur är den utrotningshotade "Red Panda"
eller kattbjörn som vi kallar den på svenska.
Och för den som är intresserad så heter den Ailurus fulgens på latin. Ailurus betyder "flammande katt".

Levnadsområden
Det finns två underarter av kattbjörnar, men jag tänker
inte gå in på det. En av "arterna" lever i Himalaya, i de
tempererade bambuskogarna i Kina samt i Burma och
Laos.
Den andra lever i Nepal och Indien. I Kina förekommer
kattbjörnen till stor del i samma områden som jättepandan.
Man trodde till en början att jättepandan och kattbjörnen
var släkt, men det visade sig senare att kattbjörnen
tillhör familjen halvbjörnar. Det vill säga att kattbjörnen
är nämre släkt med tvättbjörnen än med jättepandan som tillhör familjen björnar.

Exteriör
Kattbjörnen är väldigt liten, den har en mankhöjd på 25 cm och väger 3 - 6 kg. Den har ett ansikte med vita och rödbruna fält som hjälper den att kamoflera sig bland
de röda mossorna och vita lavarna som finns i träden
där den lever.
Den är svart på magen och röd på ryggen med en väldigt yvig svans. Den har lång och tjock päls, den har
även päls under tassarna som skyddar kattbjörnen
mot kalla och hala underlag.
De har korta ben och på tassarna så har den skarpa klor som delvis är indragna. Björnar kan inte dra in klorna men däremot kan katter det.

Föda
Kattbjörnen livnär sig främst på bambuskott och blad, men även blomknoppar,bär och fåglar och fågelägg.

Ensam och i par
Kattbjörnar lever vanligtvis ensam men det kan förekomma att de också lever i par. Efter en dräktighetstid på 130 dagar föder kattbjörnen 1-4 ungar.
De kommunicerar med höga skrik, visslingar och fascinerande nog ett ljud som låter som fågelkvitter.
I trängda situationer morrar, fnyser och väser de och kan om den känner sig hotad hoppa 1,5 m.

Källa: www.wwf.se

Svett och tårar

Såhär såg Occra ut när hon var 1 månad eller
så. Och visst är det något speciellt som syns
i hennes ögon?

Igår fick jag ett fint sms av Ola, han undrade om vi skulle ut och gå. Låter inte det väldigt softikiserat (stavning?). Vi möttes vid torget och trallade en runda runt Kallinge. Jag kommer inte ihåg vad vi pratade om, antagligen det mest ointressanta man kan prata om. Dock älskar han mig inte längre, vilket jag blev väldigt ledsen över haha!
Nåja, jag blev i alla fall svettig vilket kändes oehört ofresht...

Inatt låg jag och kollade på nyförvarvet på min dator, nämligen Wall E. I slutet låg jag och grät och hoppades på att Wall E finns någonstans där ute.  Jag vet inte om det är okej att gråta till en barnfilm?
Filmen påminde mig om E.T, mest för att Wall E fakitkst såg ut som E.T fast i en plåtigare form. Men, filmen är en rejäl tankeställare och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att vi faktiskt är påväg dit. Skrämmande.

Idag blir det nog träning av Occra, nu när jag har fått insperation. Måste nog ner en sväng till hästarna också, men nu äntligen kan jag faktiskt gå ner dit nu när jag har fått mina skor.
Rummet behöver städas också, men det är väldigt oinspirerande. DÖD!

Vad ska ni göra idag?

Förresten så är det bara 2 dagar kvar tills Anela kommer hem <3. Jag hoppas att vi inte har tappat allt för mycket, jag har varit så dålig på att höra av mig och så. Men sådant ordnar sig alltid!


Vad tycker ni om min blogg förresten? Är det något som behöver ändras (förutom headern)?


Nä, nu ska jag gå och bli social om jag är kapabel till det.


♥ Anja


Woho!

Nu har jag äntligen internet igen, vilket betyder att nu har det kommit upp en ny bloggdesign. Headern får lov att vara lite sne tillsvidare fram tills jag vet exakt hur jag ska fixa till den.

Gårdagen var perfekt, Vanessa har nu blivit frälst av Twilight och jag blev ännu en gång frälst som självaste Ola Salo i JCS. Det blev mycket mysigt prat i bilen in och påvägen tillbaka så osade det frälsning i bilen, men det gjorde mig ingenting. Något som måste göras om igen!

Idag bestod mestadelen av dagen utav hundträning. Occra blev lite förskräckt eftersom jag på väldigt länge tog tag i henne och menade att hon skulle skärpa sig. Pernillas Hanni hade tappat lite lydnad så det blir nog mer träning snart igen.

Ska iväg och jobba ikväll också, så lagom mysigt. Men pengar pengar, mera mera! På tisdag ska jag klippa mig och på onsdag kommer Anela <3. På torsdag ska jag träna med Pernilla och samma dag sticker jag till Göteborg.  Och därimellan ska jag hinna träffa Vanessa har jag tänkt.

Im in love with a vampire

                                                                   
Omg omg omg jävligt mycket omg! Jag visste inte vad jag skulle ta mig till när jag satt där i biosalongen och hoppades på att han skulle hoppa ur bioduken och.... titta på mig. Filmen fick mig att hoppas att det finns vampyrer, inte visste jag att vampyrer var vackra och otroligt sexiga. Sexigast när de är hungrig och deras genomträngande blick...åh..BEGÄR!
Och inte blev det bättre av att huvudrolls innehavaren faktiskt var jävligt lik han som sjöng så jävligt bra i skolan, tjejer ni vet han som sjöng elvislåtar och bara var mjau!
Nåja, tjejer ni måste bara se den! Ni kommer vilja att han ska hoppa ur bioduken och ha begär! Helt klart den bästa filmen sen..ah den bästa filmen någonsin och jag har ändå sett väldigt många filmer. SE DEN! Jag måste se den igen och det är som han sa, att han är byggd till att dra åt sig "mat". Och jag lovar er, på heders att filmen är nog den bästa som har gjorts hitills i vår värld. Och bli inte skeptiska bara för att det är lite övernaturligt och så, efter kommer ni vilja att de finns..

Förlåt, nu har jag stigit till skyarna. Världens bästa kärlekshistoria, världens bästa vampyr film (utan fula vampyrer)!


Kyrkotidning

Idag fick jag en uppenbarelse i brevlådan. Där i låg den heliga kyrkotidningen, helt utan förvarning. Den första tanken somj for genom mitt huvud var om kyrkan kan gå i konkurs? För jag har aldrig varit med om att de har skickat ut en tidning, speciellt inte till dom som inte är med i kyrkan. De kanske behöver ragga lite medlemmar för att samla ihop lite kolekt (eller vad det nu heter) så att kyrkan och alla dess prällar kan köpa nattvardsvin som de kan supa upp i bikten.? OM det nu är någon hyperkristen som läser detta så ber jag dem ta det jag skrev nyss med en nypa salt.

Nu efter denna biktningen ( haha vad fyndigt? ) så skall jag äta vegetarisk tallrik med pommes och massa sås. Det är jättegott och jätteonyttigt. Men vafan, det är fredag!





Förresten! Jag saknar skolan, saknar klassen och jag saknar faktiskt läxor. Betyder det att jag har alldeles för lite att göra? I brist på rutin så sover jag mig genom halva dagarna, är helt förslappad som Mattias skulle ha sagt.
Men det med att jag saknar klassen står nog i även om jag har för mycekt att göra.. Nåja, det var ingen som hängde med där, men änna.


Nu äta

♥Anya


Unicum

Det är väldigt mycket som rör sig i mitt huvud just nu. Jag sökte ju aldrig till Robinson men det gör inget för nu har jag nämligen ansökt om mönstring som förhoppningsvis leder till lumpen. Just nu väntar jag bara på att brevet ska komma som kallar mig till mönstring.

Julen står vid dörren snart, julklapparna är inslagna efter otagliga brottningsmatcher med paketpappare och snören. Har bara en enda klapp att brottas med.
Julbelysningen är katastrofal i Ronneby, sjukt tråkig. De har snålat med lamporna i år, varför kan de inte klä de stora fina träden i den lilla lekparken vid stationen. Torget är ju inget direkt mysigt tillhåll i den gråa staden, ingen belysning kan göra den mysig.

Ah, jag kan inte säga så mycket mer att jag längtar till Göteborg för där snålar de inte med belysningen! Det ska bli mysigt att bo själv med Mattias i 3 veckor, med fri tillgång till bil och några tusen som vi kan köpa mat för. Åh åh åh, jag längtar. Den 18 åker jag och kommer hem den 6 jan, så inget nyår i Kallinge detta året.

I helgen ska Mattias komma hit, vi ska titta på bio och kanske äta på kina. Jag tror vi behöver lite närhet efter denna minst sagt svartsjuka vecka.

Veckans djur blir snömaker som faktiskt betalar med sex.

♥ Anya


RSS 2.0