Det gör ont här med hest!

Det som händer imon, har känts så avlägset. Imorgon åker du, min bästaste bästaste vän. Det som vi innan har kunnat skojja om blir imorgon verklighet, inte alls lika roligt.
Vem ska bli min moppekompis? Vem är nu den första jag ska köra när jag tagit körkort? Vem ska jag ut och rida med? Vem ska ringa mig och säga "kom hit, dirr"? Du går inte att ersätta, det vill jag inte heller för den delen. Men ett tomrum kommer att finnas imorgon och allt för många år framåt.
Visst du kommer att finnas kvar, det är ju inte så att du dör. Men en del ljuset här i Ronneby kommer att dö, försvinna.
     Anela, om jag känner dig rätt, så kommer du kanske gråta nu. Jag kommer att sakna dig och det gör ont, precis som det gör när man försöker hålla gråten inne. Men den här gången lyckas jag inte, den här gången finns det faktiskt tårar. 
      Det jag känner är så kluvet, jag är glad för att du inte fastnar här i Ronneby som många har gjort och kommer att göra..Så glad att du följer det du vill och inte bara skiter i dina drömmar, som man allt för ofta gör. Och jag vet att du kommer att lyckas med det du vill.
     Men jag blir ledsen över att det kommer att bli så ensamt här, du har fått en sån stor plats i mitt liv de senaste åren. Du har fått mig att känna mig mänsklig, vi är så lika men endå olika. Vi kompletterar varann så bra.
    Det är inte slutet, jag borde se det mer positivt. Nu kan jag semestra i en ny stad, ta med mig skidorna och lära dig åka skidor. Och vem vet? Jag kanske kommer in på polishögskolan i Umeå?

Söthest, jag kommer att sakna dig så mycket. Det är trots allt bara 1140,5 km till Umeå härifrån.

Jag beundrar ditt mod, att rycka upp rötterna och göra något nytt!


Din och bara din hest_4_ever




Upprörd!

Titta här ----> http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3179633.ab

Inte så att jag blir upprörd över artikeln utan mer över vilken sjukt dålig redigering det var av bilderna!! Aldrig att jag hade köpt det för 130 spänn! ÅH!



♥Anya


Så jävla sann!

"you gave me someone to love, now I really own you"
Maia Hirasawa - Gothenburg

Ni får ursäkta

Men jag är helt galen i Amanda Jenssens röst och musik. Detta är ett hallelujha moment för mig, åh!


jag väntar spänt på hennes andra skiva!


Anya tipsar!

Som ni kanske läste i mitt förra inlägg så skrev jag ju att jag var sugen på att shoppa på Lush. Därför tänkte jag tipsa om denna underbara affär.

Lush är en affär för den som vill skämma bort sig själv eller vill ge bort något lyxigt till sin vän för en billig peng. Lush tillverkar tvåler, badbomber och allt annat som man kan använda utanpå kroppen. Allt är handgjort!
Allt som säljs av lush är garanterat inte testade på djur, förtaget tar avstånd från allt som har med djurtest att göra, det står med i deras policy.
Alla produkter som säljs av Lush är 100% vegetariska och 76 % av produkterna är vegan! De använder också frukter, blommor etc för att i doft sätta sina produkter. Åh vad jag älskar denna affären

Lush finns i följande städer.
Göteborg
Luleå
Stockholm
Västerås
Gävle
Uppsala
Linköping
Löddeköpinge                                                                                                     
Skärholmen

Lush har också en E-handel. Gå in på www.lush.se för att läsa mer om företaget och deras produkter.
Jag rekomenderar allt som Lush säljer, speciellt badbomberna och lipsticken.
Enjoy!

Obs: Informationen är tagen ifrån www.lush.se.

♥Anya

Tidsfördriv

Stack till skolan idag. Fick reda på att jag skulle läsa webbdesign med teknik 3orna, det ska bli spännande må jag säga. Och töntig som jag börjar bli, hängde jag sedan i skolan för att göra ingenting. Jag skäms över mig själv för det.

Putsade även fönster hos min mammas väninna, fick en 100 lapp för det.
Bäst med pengar, fick även min lön idag.

På fredag åker jag till älsklingen. Ska ligga där i vår säng och vänta på honom, han kommer ju trots allt vid 4 eller 5 på morgonen. Jag hoppas att vi kan åka in till Götet på lördagen, jag är jätte sugen på att shoppa på Lush. Mysa i badet med honom, krama honom, pussas. Åh, vad jag längtar. Vad jag älskar att vara kär!






♥ Anya

Sometimes

Sitter och kollar på gamla bilder, man blir lite nostalgisk. Jag saknar Patricia, hon tog hand om mig väl i Polen. Hon hade sådan underbar personlighet, väldigt söt utan smink också.
 Patricia

Men ibland kan bilder också väcka hemska minnen, som när jag försökte klä mig som en hip hopare. Helt hemskt, det borde inte förekommit.

A, det var de tankarna jag hade i mig nu.

Idag blir det att åka till staden, får väl ändå ge vika för ams. Sen måste jag in på skolan också, vet ju inte om jag fick webbdesign eller inte.

Hoppas ni får det bra alla!

♥Anya


1 samtal

Hur kan ett samtal på typ 30 sekunder göra så att man blir alldeles varm? Älsklingen ringde, som ni kanske förstår. Turkarna på hotellet klippte honom från internet, snåla jävlar! Man får bara sitta där i 5 min, man hinner inte ens skriva ett brev på 5 min! Aja, han skulle visst hänga med någon norsk Björn och dricka öl och spela poker. Hoppas han får det bra!

Kom och tänka på min framtid idag. Jag vill ju bli polis och försökte hitta en motivering till varför jag vill bli Polis? Saken är den, att jag vet inte varför jag vill bli Polis. Jag känner bara jäkligt starkt för Polisyrket, allt som hör där till. Att plocka bort bus från gatorna, skipa lite rättvisa. Men också vara delaktig i ett samhälle där man kan känna sig trygg.Jag vill liksom inte se Sverige bli som tex Polen. Där de har höga staket runt sina gårdar, dubbla dörrar och grindar för fönsterna + hund.
Jag har alltid varit den som har tagit kontroll över situationer. En gång var det en full kille inne på en pizzeria som muckade med ägaren. Det var ganska nära slaggsmål, men jag lyckades avstyra det, egentligen bara genom att vara trevlig.
Nåja, jag får väl fila vidare på varför jag vill bli Polis. De kommer antagligen kräva en motivering till varför på intagningen.



♥Anya


Rubrik saknas

Jag är mycket gladare idag, fick prata med älsklingen lite. Tyvärr så satt jag på middag då, så det blev inte så långt.

Igår var jag som sagt på middag med tjejerna + bihang. Vi åt på kina, jag åt friterade fiskfileer med ris och sötsur sås. Till efterrätt blev det friterad banan med glass. Det var jätte mumsigt, mysigt med tjejerna med! Efter vi ätit upp så gick vi till cafe och matsalar, där drack vi några öl och småtjattrade.Men sen blev det inte så mycket mer, Ronneby är dött även på lördagskvällar. Det är skam!

Nåväl, älsklingen mådde tydligen inte så bra igår. Hoppas att han mår bättre idag. Det är inte så långt kvar tills han kommer hem, imon är det 5 dagar:) Jag längtar, hade hans tröja på mig igår den luktade han.

Nu ska jag äta ungsbakade potatisar. Kan se om jag kan lägga in lite av mina bilder senare ikväll..




♥ Anya

..........

Jag borde blivit glad, men det blev jag inte. Men är man så nonchalant och säger så, så kan jag inte annat än ta åt mig. Det kanske inte lät så grovt i dina öron, men för mig som har sett till att vara hemma runt7 varje dag ENDAST för dig så känns det inte jätte bra. 

- Kan du komma in på internet idag?
-Nej, jag ska ligga på stranden hela dan
- Jaha men efter stranden då?
- Nej, jag ska ut med Björn och festa

Good for you! Så viktig man känner sig, tänkte bara sno ett par minuter. Men hinner man inte ta det lugnt i några minuter är det fan inte någon semester.

Jag borde kanske inte vara upprörd över detta, men det känns. När ens pojkvän är i Turkland, med en vecka kvar tills han är hemma, ja då blir man upprörd.

Jag la 1000 spänn, kom ihåg det. Du har bätrre förutsättningar.

Han lär inte läsa detta ändå..

Hej då..

♥ Anya

De tre vännerna och ingen annan.

Kom just hem..Anela ringde vid 21, hon och Linda ville att jag skulle komma till dem. Efter ett visst tvekande sa jag ja, var trots allt väldigt trött.Morötter skullle jag visst ha med mig också:).
Klampade in hos Anela och gick ut i köket där hennes föräldrar satt, skämdes för en stund för att jag hade gått in utan förvarning. Men jag fann i alla fall Linda och Anela sittandes i hennes säng, dreglade över Heath Ledger som Casanova. Han var iof väldigt het i den rollen.

Vi pratade lite om killar och sex, girltalk. Vi hade det mysigt, gick ut på balkongen och renade lungorna lite, små tjattrade om allt. Precis som tjejkompsiar ska göra. Det är så underligt, vi alla tre är så olika varandra men ändå lika. Fattar ni hur jag menar? Vi är olika på ett bra sätt, ett sådant sätt som gör att man passar ihop.
Det är dem jag trivs med, Anela och Linda. Jag kan vara ärlig, utan att de dömer mig.  Sådana polare är sällsynta.

En sak som jag inte tänkte på, innan Anela påpekade det. Var att det antagligen var sista tjejkvällen med alla tre på jättelänge. Jag vet inte hur jag känner inför det, det känns hemskt. Men jag vet att vi kommer att träffas igen, de är trots allt mina bästa vänner.

Imon är det "avskeds" middag på Kina. Det kommer att bli trevligt, lite sorgset. Men jag är inte den som ger upp hoppet, man träffas förr eller senare ändå.



Mattias kommer snart hem, om en vecka..En evighet! KOm hem älsk!

Natti natti

Anya


Überlycklig!

Jag satt där, klickade mig igenom 70 jävla frågor hade träningsvärk i fingret sen. Och så skulle jag klicka på den där knappen "avsluta test", min puls steg oehört jag blev nästan rädd för mig själv. När det var 1½ min kvar, klickade jag på ikonen. Hjärtat höll på att galoppera ur bröstkorgen på mig. Där stod det, jag blev fucking GODKÄND på teoriprovet! Wöhö!

Och när jag satt och väntade lade jag märke till en kille som jag kände igen men kan inte placera var ifrån. Men i alla fall,jag märkte att han satt och tittade på mig lite i smyg. Han såg bra ut och direkt tänkte jag på Lisa katten! Han såg ut som en prefekt kille till Lisa, han såg bra ut och betedde sig jätte bra! Synd att jag inte vet varifrån han kom, för annars hade jag parat ihop dem.

Nog om massa shit! Mamma och jag åkte i alla fall direkt hem till Hagbergs för att boka en tid med Kentan, imorgon blev det sen är det bara att boka uppkörning. Men i alla fall, jag skulle jobba efter vi hade bokat och så, men jag börjar inte förens kl 6. Så däför gick vi lite i affärena. Måste säga att Killah jeansen är skitsköna. MEN! Jag fann i alla fall en jätte fin volangklänning som är lite märkligt uppbyggd. Den har genomskiligt nät under volangerna, helt skumt. Men fin var den. Sen hittade jag en kort penkjol med hög midja, helt jävla underbar. Den trollade bort min mage!
Jag lägger in kort på dem imorgon!

Nu ska jag ringa Lisa katten!
Kram på er alla!

♥ Anya

Spänning

Idag gäller det, ska det bli något av mig eller ej? Jag chillar nog på saken, egentligen inget att brusa upp sig för men ett G hade ju underlättat saken.

På lördag har Anela bokat 12 stolar på Kina, äta gott med tjejerna. Det blir ju trots allt the last goodbye innan en del flyttar.
Jag borde duscha nu så jag ser lite anständig ut. Ska ju trots allt leva med det ett tag.

Jag saknar Mattias galet mycket. Han är så söt! Så underbar! Helt fantastisk!

Hej på er sålänge!





♥ Anya

Händanefter

Nu bestämmer jag att Mattias och jag händanefter alltid åker på semester samtidigt.

Nu ska jag kolla klart på Jordan, sen ska jag sova..

♥ Anya


Upprymd!

Åh, jag är helt upprymd! Mattias fick tag på en dator i turkland, jag har saknat att hålla en konversation med honom. Och msn är bättre än inget. Det har känts så tomt när telefonen inte ringer på morgonen, så tomt när telefonen inte ringer alls.
Men nu fick jag prata med honom i några minuter i alla fall. Det verkar som turkarna är rejält snåla med datortid! Morr på dem.
Det var en arab som frågade Mattias varför han bara hade en flickvän. Okej att det ligger i deras "natur", men vafan är det för fråga? Läser de inget om kultur i arabland? Jag skulle slagit honom om jag var där.
Men men, det är synd om dom.

Idag har jag varit ute och gått, solat solarie och städat. Kort och gott, jätte lite.
Borde läsa i teoriboken...........orka





♥ Anya


Grått

Nu är det grått och äckligt kallt ute igen. Det är nog så att man får ta och ge upp sommaren, hösten är påväg. Jag tycker iof att det är ganska mysigt med höst, när det börjar lukta svamp ute i skogen. När det regnar på fönstret när man ska sova. Det som är mindre bra med hösten är att hundarna blir förbaskat blöta, drar in massa smuts.

Min dag kommer inte bestå av så mycket, Anela ska ringa sen, hon är säkert inte vaken än :)
Jag ska sitta och hoppas på att Mattias får fatt på datorn idag, så jag får prata med honom lite. Jag saknar honom så att det gör ont, jag saknar honom så mycket att jag sover med ett gossedjur under armen. Är det normalt för en 18 åring?¨
Sen är det ju så att jag måste läsa på teorin, jag måste klara den nu. 2 gången gillt, 1 p ifrån förra gången.

Imorgon börjar skolorna, funderar på att gå till skolan bara för att håna 1orna :D
Jag var i skolan igår förresten, jag fick Foto B. Hoppas på att få Webbdesign också när jag ändå är på G. Matten sket jag i för jag måste kunna ha ett deltids jobb.

Det finns en sak som oroar mig just nu. Det är kriget mellan Ryssland och USA. Ryssland ska sätta sina kärnvapen spetsar på sin östersjöflotta och USA sina vid Polens kust. Och vet ni vad? Polen ligger inte alls långtifrån Blekinge, Ryssland eller USA kommer antagligen göra en efterfrågan på våran kust. De håller fan i mej på att kapprusta utanför mitt hus näst intill!
Frågan är hur Sverige kommer att ställa sig, vi ska ju försöka vara neutrala. Men det är ju de vi inte är! Vi har ju redan strypt sammarbeten med Ryssland. Då har vi ju redan valt sida? Vi kommer säkert slicka röven på något land precis som vi gjorde under andra världskriget.,då  vi slickade  röv på Tyskland.
 Vi kommer dras in i detta vare sig vi vill eller inte, det är skrämmande. Vi har två stormakter som håller på att starta ett krig, ett tredje världskrig? Hoppas inte det. men Sverige kommer att hamna i kläm.
Vi har den längsta kusten i Östersjön och desstutom är vi omringade av NATO länder. Heja Sverige som inte har något försvar över huvudtaget.!


Vi får se hur det går, hoppas länderna tar sitt förnuft till fånga. Föga troligt, både USA och Ryssland vill ha Georgiens olja!

Nu ska jag göra något annat.

♥ Anya


Strålande..

skolsken är det idag = lite gladare, lite piggare.

Ska snart göra mig iordning eftersom jag ska ner till skolan. Jag måste ju änna se lite anständig ut, nu när man ska gå Foto B :D Ska platta håret idag som jag inte gjort sedan ur minnes tider. Jeans och någon poppig t-shirt.

Sedan vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, kanske ut och fota lite?
Vet inte om jag orkar genoföra min kupp idag, får se.





♥ Anya

Min planerade kupp

Imorgon ska jag ringa till läkarstationen. Jag har som sagt väldigt ont i ryggen, det verkar inte heller som om det ska bli bättre denna gången. Sjukgymnastiken kan slänga sig i väggen!!! Därför har jag tänkt att ringa till läkarstationen imorgon, be om att någon ska ta en titt på min rygg och kanske röntga? Ska försöka få ett gymkort som "rehablitering" , jag mådde trots allt bäst av den sortens träning.

Får se hur det går.

Imorgon är det dags att gå till skolan, jag ska äntligen gå Foto B fast jag tagit studenten!
Ska kolla om simhallen är öppen, så jag kan börja med min morgonsimmning.

Juste! Älsklingen ringde idag, kändes så skönt att höra hans röst. 12 dagar kvar, sen är han hemma. Jag längtar <3


God natt på er


♥ Anya

Fy fan

Nej, jag har inte ätit frukost än. Råkade komma in på expressen, längst upp har de en artikel om björnar som hålls instängda i minimala burar och tappas på galla. Det är helt fruktansvärt, de ligger där i flera år och tappas på galla. De blir apatiska och deras muskler förtvinar.

http://www.expressen.se/nyheter/1.1267875/har-plagas-bjornar-for-potensmedel LÄS!

Men i alla fall, så såg jag det jag länge letat efter. APN! En orginisation här i Sverige som kämpar emot djurplågeri. Jag funderar på om jag kanske ska vara med och sprida detta. Jag vill inte sitta här och gråta så fort jag ser djurplågeri, utan jag vill göra nått!

http://www.animalprotection.se/ - Orginisationen!

Långsamt

Helgerna burkar gå snabbt, när Mattias är närvarande. Men denna helgen har gått jätte långsamt, den har inte ens tagit slut än.

Hade problem med att sova inatt, det räckte inte ens med att krama om gosse kaninen Mattias gav mig. Låg och tänkte på Mattias, att han antagligen låg i sängen och såg lika söt ut som vanligt när han sover. Jag önskade att det var min säng, så jag kunde krypa in i hans armar.


Det är 12 dagar tills vi kan prata igen. Denna långsamhet blir inte bättre genom att lyssna på gamla kärleks ballader med regn utanför fönstret.

Vi träffades liksom på chans
på nåt sätt ramla vi in i varann
och tänk att något jag alltid trott
skulle vara så svårt va så lätt

vi träffades liksom på chans
två katter i skydd ifrån regnet nånstans
och aldrig har kärlek drabbat mig så
och jag vet
jag är hopplöst svår ibland

men aldrig aldrig att jag
tänker låta något ont
hända dig jag håller dig hårt
tätt intill mig genom regn och blåst
och alltid alltid att jag
kommer vaka över dig
genom mörkret jag leder dig
jag finns i varje steg du tar
så du behöver aldrig mer vara rädd

ingen ser och ingen vet
hur du lyser och hur du fångar
upp min skugga när jag är svag


Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd


Idag ska jag nog göra så lite som möjligt. Får dock åka ner till jobbet och städa i o för sig, men det kan vänta till kvällen. Jag borde äta frukost nu, men jag har ingen vidare aptit.

Mattias ligger säkert på plajan nu, i 32 graders varme och sol. Klar blått vatten, kanske snart äta lunch? Undra om han tänker på mig lika ofta som jag tänker på honom.



♥ Anya

Min musiksmak

Jag sitter här och funderar över min musiksmak. Den har ändrat sig radikalt mycket på grund av hur jag har mått rent psykiskt.

Jag har lyssnat på

Metal och underground - Jag var väldigt deprimerad under den tiden

White Power
- DÖM MIG INTE! Det var en period där jag hade ett skumt kompis gäng, jag formades till något jag inte står och stödjer idag.

RnB och Hip Hop
- Mer för att min fd pojkvän lyssnade på detta, ville väl antagligen att vi skulle vara lika eller något.

Klassiskt
- Jag vet inte varför, men under samma period var jag intresserad av stenar och försökte imponera på bibliotikaren genom att låna en bok om stenar?

Songwriter och gamla låtar ifrån 50 - 60 - 70 - 80 talet
- Det är de jag lyssnar på idag, dels för att jag är underbart kär och songwriter stilen reflekterar det på ett bra sätt. Sedan så är det bara songwriter och de gamla låtarna som har själ i sig. För all annan musik spelas in på 5 min i studio, nästa dag är den i butiken, det läggs inte ner något arbete eller känsla i musiken alls.


Ska tipsa om de artister jag lyssnar på nu!

Lasse Lindh - En helt underbar svensk songwriter artist

Amanda Jenssen - Nog för att det är lite pop blandat med songwriter. Jag älskar hennes låtar och hennes röst, det är känsla i det hon gör.

Soundtrack ifrån Drity dancing - Lyssnar på alla, dock bara ifrån den gamla filmen.

Miss Li - Helt underbart gung i hennes låtar, texterna är helt otroliga och sjukt roliga ibland. "Im so poor, let me som money!"

Dö tid

Idag har jag haft det riktigt TRÅKIGT! Nu fattar jag hur mycket dö tid det är när jag inte pratar med Mattias. Dessutom är jag en gnutta sentimental eftersom jag saknar Mattias jätte mycket. Det blir på något vis värre när man vet att man inte kommer kunna prata eller träffas på 3 hela veckor. Vi brukar ju annars träffas varje helg, då vet man ju att man kommer träffas nästa helg igen. Men inte den här gången, ush vad det suger.

Nu kom mamma och pappa hem, jag får väl bli social.

En sak till, imorgon ska jag ut och träna med Occra. Får proffshjälp ifrån F17 egna hundtränare, de ni! höh







Nin, nin åh kära nin

♥ Anya

Bilder från igår

 
  Här är halsbandet jagf fick av Anela_hest_89.       Frida var där, jag har saknat i min Fridau jätte mycket!                 
   Lisa och johanna var på middagen. Johanna räddade kvällen med frågespel.     
   Übersnygga Sandra var där!
  Självklart var Anela och jag där, helt galna som vanligt. 
    Ursäkta den dåliga bilden, men såhär ser det ut när man flamberar bananer!


Kvällen var lyckad som sagt. Anela var sist hem, fick följa henne genom Kallinge med hundarna. Det smyger ju omkring skumt folk här, på vägen såg vi en aspackad människa som var så full att han inte fick ur ett enda ord. När jag lämnat Anela vid huset så vandrade jag hem. Det var faktiskt skönt ute klockan 2 på natten. Jag tror inte att jag har varit ute och vandrat så sent på natten i Kallinge.

Innan jag avslutar. Är det någon som kan berätta för mig hur jag gör för att placera bilderna på det sättet jag vill i inlägget? 


Anya


                                                                                   

Lyckad kväll

Kvällen blev precis som jag ville ha den. Mycket mys och prat med flickorna. De kom runt 6 allihopa, timmarna innan dess var ganska kaotiska. Pappa hade köpt en ny kran till diskhon här hemma och hade därför tagit bort hela diskhon så jag kunde inte göra det jag skulle. Men jag fick tillslut ihop maten, piroger med grönsaksfärs och är det någon som vill ha receptet på dessa så får ni mejla så skickar jag det.

Till efterätt blev det flamberade bananer med vaniljglass, mycket gott. Bilder på när de underbara flickorna och flamberingen kommer senare när jag vaknat. Lyckad kväll som sagt! Vi bestämde att vi skulle äta på Kina innan Anela flyttar till Umeå. Åh! Just det, jag fick en present av Anela idag! Ett halsband med en häst och ett hjärta på, vi är ju trots allt hestar. Kommer sakna min hest när hon flyttar.
Bilder på halsbandet kommer också när jag vaknat.

Något som inte var lyckat ikväll var att älsklingen åkte idag. Vi kommer antagligen inte kunna prata med varandra på två veckor, vilket känns jätte hemskt. Telefonen är ju det viktigaste redskapet i ett distansförhållande, men nu räcker inte ens det till.
Jag hoppas självklart att han kommer ha en jätte skön semester. Men jag önskar ändå att han knackade på min dörr och sa "suprise". Jag saknar honom så mycket! Det är verkligen hjärskärande att inte kunna komunicera med varann, men jag ser framemot hans hemkomst. Jag har till och med införskaffat mig en diskret nedräknare som syns i bloggmenyn. Det är 13 dagar kvar tills han kommer hem.

Jag ska nog sova nu, jag kanske skriver mer om kvällen när jag vaknat.
God natt alla!

♥ Anya

Ursäkta röran

jag bygger om här på bloggen igen. Tänkte lägga till lite saker, få se hur det blir. Puss!



♥ Anya

Ingen bra rubrik

Orkar inte komma på någon rubrik..

Vaknade runt 10, älsklingen ringde. Det är lite smått kaos hos honom, Mattias styvpappa stressar runt och skriker på alla att de ska allt på en gång. Det är som vanligt med andra ord.
Mattias åker nu vid 12, de får köra till Landvetter två gånger eftersom alla inte får plats i bilen. Sedan vid halv 6 avgår deras flyg mot Turkiet. Hoppas du får en bra resa älskling <3.

Sitter och väntar på att Anela ska ringa, hon sa vid 10 men jag antar att hon inte har vaknat eller något. Idag ska jag städa klart, försöka få ut föräldrarna ur huset  och laga mat. Måste hämta penicilinet till Occra också, så hon blir av med sin hudinfektion.



Ser ut som om det kommer bli regn idag igen... Tråkigt

Måste också komma på vad den här bloggen ska handla om, nu handlar den om allt möjligt. Det skulle ju vara bra om man kunde kategorisera den på något sätt.  Tips?

♥ Anya

Flamberade bananer

Detta är verkligen jätte lätt och dessutom får det dig att framstå som ett proffs i köket!

Du behöver:

Bananer
Sirap
Brandy ( eller något liknande )
Tändstickor
Glass

1. Dela bananerna på längden, försök göra dem så jämna som möjligt.
2. Tag fram en stekpanna, häll i sirapen och lägg i bananerna. Låt sirapen och bananerna puttra en liten stund, bananerna ska bli mjuka.
3. När bananerna blivit mjuka är det dags för huvudnumret. Du ska nu hälla i en gnutta brandy i såsen, hur mycket avgör du själv beror på hur mycket sprit du vill att det ska smaka.
Nu gäller det att vara snabb, det blir enklast om man är två till börja med. En häller i brandyn, snabbt som attan för du över en tändsticka över såsen. Det ska då förhoppningsvis börja brinna, få inte panik elden slocknar när spriten är slut.
OBS! Gör inte detta över en spisfläkt!
4. Nu är dina flamberade bananer klara och dina gäster chockade över din skicklighet :D. Servera med vaniljglass och njuut!

Lycka till

♥ Anya

Nattuggla igen..

Det är rätt så sent nu. Men det bubblar i hjärnan på mig, det är mycket jag tänker på.

Jag var ute med hunden runt 22, kom på mig själv att jag stirrar in i folks fönster. Fast de får ju skylla sig själva när de inte för något för att hindra för insyn. I alla fall så kom jag fram till en sak, att inredningen i gamlingars vardagsrum inte skiljer sig från varandra alls. Det är alltid likadana tavlor, vinterlandskap med något djur i mitten. Eller en tavla med en lada eller ett vanligt hus på. Och alla dessa tavlor som alltid är där, runda glaserade med något blått motiv på. Nog om det, fast det är komiskt.

Klickade runt mig på datorn, kollade mina ljudfiler. Självklart hittar jag de låtar jag lyssnar på, MEN (!) jag hittar också låtar som jag inte har placerat där. Grupper och sångare jag aldrig har hört talas om, vilka är The Posies? Eller Karsh Kale? VARIFRÅN kommer de?! I o för sig, är de rätt bra men det är något läskigt att det kommer in låtar på min dator som jag inte lagt dit.

Imorgon kommer tjejerna hit, det ser jag framemot. Jag ska bjuda på piroger med en sojadränkt kålblandning i. Till efterätt ska det bli flamerade bananer á la Anya.
Något jag inte ser framemot är att älsklingen åker till Turiket imorgon. I 2 hela veckor ska jag klara mig utan hans röst, utan hans närhet. Jag hoppas jag klarar mig.

Nåja, ska lägga in hur man gör för att flambera bananer. Så att alla kan njuta av denna underbart goda efterätt!

♥ Anya


Bilder

Nu är jag här igen. Men kom och tänka på att jag inte har lagt upp några bilder från mig alls, förutom hundbilderna.
Och just för att jag är från landet, så ligger det i min natur att kolla på kosläppet varje vår. Därför får ni se några exempel på de bilder jag tog vid det tillfället. 

        
                            klicka på bilderna för att förstora                             


Det kommer fler sedan vid något annat tillfälle, kanske ikväll!

Städa...

Vill bara säga att det är verkligen skittråkigt att städa. Speciellt när man har två hundar som drar in halva jorden i rummet. Ibland tror jag att de kan hålla inne sanden i pälsen, sen rätt som det är dumpa det där det passar.

Nåja, har ni tur kanske ni får se en För och en Efter bild på katastrofområdet ( dvs mitt rum).

Anela ringde för en stund sedan, hon var i akut behov av att shoppa. Tyvärr var jag tvungen att säga nej, pga att jag måste städa. Det kan ju trots allt inte se ut som ett bombnedslag här när tjejerna kommer på besök. Men hon ska följa med mig att inhandla maten, fick locka med en smörgåstårta. Det funkar alltid!

Just det! Jag har nog glömt att säga att jag får läsa Foto B, fast jag har slutar gymnasiet. Det är helt underbart! Jag får lära mig studio teknik och lite illustration. Helt bäst!
Hoppas jag får plats på en webbdesign kurs också, skulle verkligen vilja lära mig mer om det. Försökte få fatt på Dreamwaver CS3 igår, men det gick inte :(.


Nu får jag ta mig i kragen och fortsätta städa. Annars fastnar jag nog här.

Ha det bra gott folk

♥Anya

Lyckan är stor!

Ja, äntligen har jag kommit in på en kurs med Occra. Vi ska träna agility :D
Jag ser verkligen framemot att springa runt med Occra på banan, jag tror att det kommer att passa min hoppetossa som handsken.

Wiiie!










♥Anya

Det är svårare när man är kär..

...att säga hejdå.

Det är underligt hur saker och ting kan ändras så snabbt, det är då man inser hur maktlös man egentligen är.
Älsklingen gav sig av idag, vi kommer inte att kunna träffas på tre veckor. Han ska till Turkiet och det ska inte jag.  Jag kommer sakna honom så mycket, det gör ont redan nu.

Som sagt, saker och ting förändras utan man kan göra någoting åt det. A kanske flyttar, jag är glad att hon har bestämt sig. Självklart kommer inte mycket att förändras, mer än att det är si sådär 200 mil mellan oss. Men jag kommer fortfarande finnas här. Min bästaste bästaste vän.






♥Anya


Nattugglad

Mattias ligger här och nussar brevid mig, snarkar gör han också. Men det för inget, han är söt ändå :)
Det blev en lyckad dag ändå, lite smått irriterad har jag varit utan anledning. Men jag bestämde mig för att baka kanelbullasr, guuud vad gott det blev. De är alldeles mjuka, fluffiga och saftiga.

Alldeles snyss såg jag klart en dokumentär om offren i Hiroshima och Nagasaki. En väldigt rörande skildring, intrevjuade människor som faktiskt överlevde. Det var en, som var den enda överlevande i en skola på 260 elever!
Och nu kollar jag på barn och kunskapskanalen.Handlar om två stycken som har down syndrom som ska gifta sig, de bor i Israel. De ser helt annorlunda i jämfört med de som har down här. Inte för att det spelar nån roll.
Nåja, de ska i alla fall gifta sig! Och den blivande frun sa, "vi har bara träffats på helgerna" "vad ska jag göra om han får feber?". Så jävla gulligt. Glaset är krossat!

Gifta eller ej, det var inte det jag skulle skriva inlägg om. Jag har bestämt mig för att hålla middag här hemma hos mig för alla tjejerna. Innan alla ger sig iväg på sitt håll, hade varit så tragiskt om vi inte träffades innan dess. Ska ringa alla imon!

Imon ska jag också ringa skolan, hoppas verkligen att jag får gå Foto B. Har tänkt mig att läsa webbdesign också, vill verkligen inte vara helt handlingsförlamad när det gäller bloggen. Aja, få se jag måste fördriva tiden lite innan polishögskolan/ fotohögskolan.

Besök

Idag var det andra och sista dagen på hundutställningen. Regnade spön i backen och alla hundägare hade hybris över sina hundars pälsar, så de hade massa täcken och paraplyn över dem.
jaja, Mattias och hans familj kom på besök idag. De skulle kolla på Eurasier som kommer bli deras framtida hund. Efter det kom de hem för lite fika. Jag älskar verkligen Mattias familj!

Men nu har de åkt hem. Nu är det bara älsklingen kvar här med mamma och mig. Han ska vara här till onsdag, vet inte riktigt vad som kommer att hända. På fredag åker han till Turkiet i två veckor, så det kommer bli tre veckor innan vi träffas igen :(.

Idag händer det nog inte så mycket mer. Det är fult väder, så det blir väl att sitta vid datorn. Får inte glömma att gosa med älsklingen heller, dessutom borde jag kanske städa mitt rum? Jag har tappat bort min ipod laddare!

Nu måste jag göra nått annat.


♥ Anya

Mina hundar


 

                                                                                
                                                                  Occra                                                  Ezzi

Båda kommer ifrån Kennel Torneryd.

Kommer att lägga in lite mer om deras personligheter när jag orkar.


OBS! Jag har tagit alla foton på min blogg om jag inte angiver något annat.
                                                                 

Hundutställning

Vaknade klockan 11 idag, hundutställningen började 9 så jag och mamma missade en hel del. Men det vara bara de små hundarna idag, knätoffsar! Ni skulle bara sett dem (!) en del såg ut som små fotpallar beklädda i päls.
Nåväl, det blev inga bilder idag. Jag vågade inte ta med kameran för det såg ut att börja regna, vilket det också gjorde senare.
Jag inhandlade en pipleksak samt en vattenleksak till Occra. Hon älskar att gå runt med sina gossedjur, slänga och ruska dem ibland. Sen självklart inhandlade vi lite godsaker till hundarna, torkade grisfötter.

Men eftersom jag lovade att jag skulle lägga in bilder på hundar, så lägger jag in bilder på mina schäfrar och gör en kort presentation av dem i stället. Det kan nog hända att det blir några inlägg om dem, för de är nog de knäppaste hundarna man kan ha.

Imorgon blir det hundutställning igen, antagligen är det dags för schäfrarna och de större hundarna. Jag är inte speciellt förtjust i de små hundarna, saknar personlighet och bjäbbar för det mesta. Jaja, det är väl något charmigt med dem kanske?

Juste! Fick ett telefonsamtal ifrån Johanna idag :). Hon ville träffas, vilket vi gjorde. Vi åt gyros och kyckling tallrik och hade det trevligt. Vi bestämde oss för också att jag ska ha "fest" hemma hos mig med det gamla glada gänget, innan folket flyttar.

Jag lägger in ett nytt inlägg med mina hundar.


♥ Anya

Update!

Så, nu sätter jag igång med bloggen igen. Jag är inte riktigt klar än, headern är lite skev men tills jag kommer på hur jag ska göra för att rätta till den får den se ut såhär. Jag har fixat och trixat väldigt mycket, men jag är långt ifrån nöjd. Det finns en del små detaljer som jag kommer lägga till lite senare. Jag har suttit i dagar med denna nu, känner mig lite besatt.

Dagen i korthet:
Steg upp vid 11 ungefär. Ganska trist väder ute idag faktiskt. Älsklingen ringde mig, vi snattrade lite som vanligt. Men det har inte hänt så mycket sen sist så det fanns inte så mycket att prata om. Nåväl, bästa Anela ringde senare på dagen. Hon hade fört mig bakom ljuset med att de faktiskt hade bytt hemnr, men nu har jag det i alla fall! Vi bestämde oss för att vi skulle träffas, hon passar ju Lil Grisen ( Fransk bulldog, med det egentliga namnet Electra ). Vi tänkte att Occra kunde träffa henne, träffen gick väl sådär. Occra, som är en schäfer var något våldsam i leken mot Grisen. Men till sist kom de överrens i alla fall, så vi gick en runda i Kallinge city.
Ja, sedan jag kom hem så har jag inte gjort mycket mer än att jobbat och suttit här. Jag måste ha ett tragiskt liv, i alla fall ibland.

Framöver:
I helgen är det hundutställning i Ronneby. Ett utmärkt tillfälle att fotografera hundar! Ska inhandla lite tingesta till Occra, hon behöver ett halsband och lite nya leksaker. Jag hoppas på fint väder, jag lägger upp bilderna från hundutställningen i den kommande nya kategorin "mina alster".

På söndag kommer älsklingen med hela familjen. Jag ser framemot det, sen åker ju älsklingen till Turkiet i 2 veckor och lämnar mig här i sticket! Men jag hoppas på ett smycke eller nått, för det är billigt med guld där borta! Ska nog luska fram en present till honom också.

♥Anya

Tävling!



Nu har en tävling dykt upp på en av mina favoritbloggar! Det är Emelie Ohlsson som är den grymma fotografen som annordnar denna lyxiga tävling, där vinsten är 2 timmars fotografering med smink och styling! Vill du vara med i tävlingen? Klicka in dig på  hennes blogg http://emelieohlsson.blogg.se/2008/august/tavling-vinn-fotografering.html, Du kommer direkt till tävlingsinlägget. Men passa på att klicka dig runt för att se hennes underbara foton!

Uppdatering design

Äntligen har jag fixat så att jag har fått större profilbild. Är dock inte helt nöjd med den, ska ändra den sedan vid något tillfälle.

Bloggdesign - hett tips!

Jag har bestämt mig för att börja om på denna bloggen. För den nuvarande bloggdesignen gör mig inte allt för inspirerad till att skriva.  Så därför lägger jag ner skrivandet för ett slag, tills jag är nöjd med bloggdesignen.

Och självklart är jag inte så smart att jag kan göra detta på egen hand, därför har jag tagit hjälp av sidan www.designadinblogg.se . Där får man hjälp med allt som har med blogg och design att göra, en helt fantastisk sida för de som är vilsna i htlm träsket.

Avslutningsvis kan jag berätta vad som är tänkt med min blogg.
Jag kommer naturligtvis blogga om mitt vardagliga liv, men även det jag brinner mest för. Det vill säga foto, hundarna och musik.

RSS 2.0