Vafan tänkte du på?

Ja, du i kön på konsum, kvinna 40+. Vad tänkte du på när du rakade dig på sidorna och lät en osmickrande kaluffs sitta kvar uppe på huvudet och dessutom färga det gulblondt. Jag bara undrade...

Veckan har gått bra. Jag slutade jobba på apoteket i fredags, jag trivdes tillslut ganska bra med praon och det visade sig att vi hade väldigt mycket gemensamt. Han hade bakat en kladdkaka i fredags för att tacka och det var utan tvekan den godaste kladdkakan jag någonsin smakat.
Men det är skönt att jag har slutat jobba om dagarna nu, för nu kan jag återigen sova till 10 och göra allt i min takt. Nästa vecka ska jag vara med mitt lilla troll Vanessa, vi ska fika och sen ut i mörkret och fota. Det kommer bli massa bra för jag har saknat att ha en vän vid min sida som man kan slappna av med, hemma i Ronneby är allt så tomt för det mesta det är bara ibland som människor dyker upp och gör allt mycket trevligare att leva i hålan.

Jag har fyllt år om det är någon som har missat det. Jag vet inte varför men jag känner mig lite gamlare ( för ordpoliser så menar jag äldre, men det låter inte lika coolt). Jag kom till insikt att jag inte lever mitt liv på det sätt jag vill, jag vill ut ut ut ut.. Känna sig fri på samma sätt som man känner sig när man lyssnar på The Ark - Calleth you. Jag vill våga fotografera de där människorna som jag ser framför mig i drömmarna, jag vill jag vill! Men jag är för feg, precis som Nasse i Nalle Phu, liten och rädd för det okända.
Någon dag blir jag det jag vill, men det får vänta tills jag är redo.

Jag har också en stor önskan om att ännu en gång gå på hultsfred, bli galen för en vecka. Eller kanske åka till USA och smälta in bland galna amerikanare.

Jag saknar er alla, alla ni som försvann härifrån. Alla ni som vågade och faktiskt gjorde det ni ville.

Nu lämnar jag ångesten och går in på något mycket roligare, nämligen shopping. Jag har fyndat en jacka som jag i förgår tittade på men inte köpte, då kostade den 1200 men igår tittade jag på den igen och då kostade den 600!! Köpt en jätte mysig vit halsdduk och en bok -krigsfotografen.

Jälva The Ark gör mig sentimental.

Helgen har varit bra, det har varit mysigt och Mattias och jag har fikat, tittat på handboll och varit som ett riktigt kärlekspar. Nu på kvällen däremot beteer vi oss som ett gift par, vi sitter i olika soffor med en varsen dator i knät. Men jag vet att vi älskar varandra ändå, fast man ibland kan spy på varann..

OBS! Linda, skicka ett mess eller ring till mig för jag har inte ditt nummer, jag har bytt telefon.

Jag ser framemot nästa vecka, Vanessa + fika + fota = bäst

Veckans djur får vänta.

♥ Anya

Förra veckans djur: Brunbjörn



Eftersom jag känner vissa som behöver lite björnvett så blir det fakta om vår kära brunbjörn. :D

Korta fakta:
Föda:  Växter, frukter, bär, insekter, byten och kadaver. 
Livslängd: 20 - 30 år
Vikt: 100- 300 kg (hane), 60 - 200 kg (hona)
Kroppslängd: 1,5 - 3 m från nos till svans
Mankhöjd: ca 1,5 m ( motsvarande en D-ponny)
Utbredning: Skandinavien, Ryssland, Södra Europa, Asien och de norra delarna av Nordamerika.

Brunbjörnens päls kan varriera ifrån ljusbrun till nästan svart. Ungbjörnarna har oftast en ljus och tydlig krans runt halsen.
Björnens fotavtryck går inte att missa, man ser alla de 5 klorna och dess bakfotavttryck har ett tydligt hälavtryck. Det finns ingen annan europeisk art som går så brebent som björnen och de ser rätt så klumpiga ut. Men klumpigheten är bara en väldigt bra förklädnad, de kan faktisk komma upp till den hisnande farten av 50 km/ h.

Efter all rabalder om björnar som tuggar på en enes och den andres fot så känner jag en skyldighet att rentvå björnens just för tillfället dåliga rykte.
Björnen går faktiskt i ide i oktober/november och sover enda fram till april. Anledningen till att björnarna nu på den senaste tiden har attackerat diverse människor (lägg märke till att de alla var jägare) är att deras hundar antagligen har letat upp björnarnas ide och väckt dem. En väckt björn är ingen glad björn. Så ännu en gång, björnarna ligger nu i ide och det är inte det normalaste att de vaknar utan anledning.
När björnen ligger i ide stängs de flesta av dess kroppsfunktioner mer eller mindre av. Både matsmältningen och urinproduktionen upphör helt.
Dess hjärtfrekvens sjunker ifrån 40 slag / minut till 10 slag /minut och deras kroppstemperatur sjunker ifrån 38 C till 33 C.
Under idet föder de dräktiga honorna 1-3 björnungar. Björnungarna lämmnar inte mamman förens de är 3 år.

Ja, och så var det ju det om vad man ska göra om man möter en björn i skogen.
Ni kan ju börja med att göra massa oljud, det brukar skrämma bort dem, för de är ju trots allt räddare för oss än vad vi är för dem.
Utav det jag vet när det gäller rovdjur är att man absolut inte skall vända ryggen åt och börja springa, för gör man det så säger det klick i deras hjärna och jaktinstinkten är i full gång.
Det jag också har lärt mig är att man sakta ska backa och gå sakta därifrån och om björnen gör ett utfall, STÅ STILL!
  

Det blir en veckans djur till denna vecka eftersom detta är förra veckans djur.

Källa:  http://www.bilderochfakta.se/djur/bjorn/brunbjorn.asp 

♥ Anja


Fotogenic

Följande har hänt..

Jag har fått hoppa in istället för mamma på hennes jobb, vilket genererar pengar! Ska vara där nästa vecka också och plocka upp och inleverera massa mediciner. Dock så är den jävla praoeleven seg och ritar på produkterna...Doh 

Jag har också fått reda på att jag ska ha utställning på kulturcentrum i Ronneby. Och tack vare min underbara fotolärare så har jag fått en alldeles egen vägg att ställa ut mina foton på. Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska ha för tema.
Några teman som har dykt upp i huvudet:
Black dresses ( har tänkt ut ett foto där det står en stol i havet och på stolen sitter en svartklädd tjej, problemet är att jag inte har tjejen. Anela hade varit perfekt för det! )
I wish I could tell
Behind the mirror ( man kan ju använda en spegel och fotografera emot så att motivet speglar sig i spegeln? )
The best of two worlds ( här tänkte jag mer att jag skulle använda mitt blivande macro objektiv och fotografera smådjur )
Organic
Ja som ni fattar behöver jag hjälp! Utställningen är i februari, ska ha producerat bra foto efter jul!

Jag har också fyllt år. Fick pengar till ett objektiv från pappa, vilket var väldigt kärleksfullt tycker jag, blev mega glad! Sedan fick jag rosa tummvantar med rosett och en rosa mössa med rosett! Väntar just nu på ett paket från farmor, jag är spännd på vad det kan vara, jag har hört att det är ett stort paket.

Obs! Jag har glasögon nu menar.



Igår kom Mattias, vi åkte senare på kvällen till Linda. Jag var tyvärr rätt så trött efter en hel dags jobbande så jag var mest grinig och hade ingen lust till något.
Är piggare idag, men mattias jag och mamma har bestämt ossför att ta det lugnt ikväll.

Saknar Anela väldigt mycket.....


♥ Anya



Påtal om


Hört på radion:
En kompis kompis mamma och pappa hade haft fest. På kvällen släppte de ut sin jakthund på gården för att den skulle göra sina behov. Det var mörkt ute och hunden var borta länge så det började ropa på den. Tillslut så kom den runt hörnet och till deras stora förskräckelse hade den grannens vita kanin i munnen.
     De hade sett grannens barn leka och hoppa med den på trädgården, så de vågade inte ringa på för att berätta vad som hänt. Kaninen hade inga yttre skador ( den var död)  så det tänkte att de kunde tvätta av den all jord och sedan lägga tillbaka den i buren. Sagt och gjort så smög de in på sin grannes trädgård och la in den i buren och hoppades på att grannen skulle tro att den dött en narturlig död.
     Dagen efter ringde grannen på dörren. De öppnade och blev lite nervösa. Grannen frågade om de hade sett något märkligt igårkväll, näe sa dem och blev ännu mer nervösa. Grannen - jo det är så att det gäller vår kanin, den dog för tre dagar sedan och vi begravde den bakom huset, men nu är det så att kaninen ligger i vår bur igen.

Ibland kan ett sms värma mer än en öppen brasa. Det känns skönt att vi kan prata, även om det inte är så ofta. Jag ville bvara ha det sagt. Jag älskar dig <3

I tisdags började jag jobba på mammas jobb, mamma är i sig hemma för sitt höga blodtryck och har blivit beodrad att vila veckan ut.
     Synd om mamma, men  jag klagar inte över pengar. På jobbet är jag det som så fint kallas apoteksassistent. Jag plockar upp mediciner och lite sådant plock.  Till min hjälp har jag nu också en praoelev som går i årskurs 8. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om honom, han är sådär spattig som man var när man gick i 8an. Allt blir väldigt rörigt när han är där.. Han är inget vidare social heller, vilket jag tycker är tråkugt för jag pratar hela tiden.

Jag borde gå ut med Occra, men jag orkar inte och dessutom regnar det.

Imorgon ska jag upp med tuppen igen, åka härifrån kvart över 7 för att åka till bageriet och gå in bakvägen för att köpa alldeles nybakta frallor. MUMMA!

Imorgon är det dags för veckans djur.


Mosad älg och rumpanbar

Ja, helgen började med att jag satte mig på tåget till Göteborg. Denna gången var faktiskt mer spännande än på länge, eller ja i alla fall sedan tåget körde på en häst.
     Denna gången blev det en älg, en minst sagt obehaglig upplevelse. Det började med att det dunsade till i tåget, tåget tappade faktiskt lite fart. Men sen så krasade det i hela tågets underrede, ungefär som det låter när man släpper en vedklabbe in i en flis. Detta hemska ljud fick mitt hjärta att slå lite mer än vanligt. Alla på tåget låtsade vara oberörda, men icke! Sedan så ropade sedan ut tågföraren om vad som hade hänt., " om ni undrar vad som lät så var det för att vi körde på en älg".  Mja, sen så gick ju tågresan ganska så smärtfritt. Det avr inte förrens jag gick av tåget som jag såg att den stackars älgen faktiskt blivit totalt mosad. Tåget såg ut som att vara ifrån en splatterfilm, hela tågets främe del var täckt av blod, hår, kött och lite inälvor. Sen så var det blod längs hela långsidan av tåget, ungefär som en sprejad dekal. Ja, det såg inte så trevligt ut.


I helgen blev det också fest. En av Mattias närmsta kompisar fyllde år, 18 år tillråga på allt. Det började hemma hos henne, träffade lite nytt folk. Tittade lite på Grotesco, humor som jag verkligen inte fattar. Vi åt pizza, drack moserande (stavning) vin.
     Sedan var det dags för bussen in till Kungsbacka. Vi hade skojat om att Erika (hon som fyllde) skulle glömma legget nu när hon väl hade fyllt 18. När vi satt på bussen så var allt frid och fröjd, tills Mattias frågade Erika om hon hade legget med sig. Men icke, legget var hemma in sin trygga vrå. Man började skymta en viss panik i hennes ögon, tur väl var så var Mattias föräldrar jätte snälla och körde in till kungsbacka med legget. Kvällen var räddad.
     Men det är ju lite ödets ironi att glömma leget när man för första gången ska gå ut på pubben. Det blev trots allt en ganska så lyckad kväll, förutom att jag blev rätt så trött senare på kvällen. Dessutom tror jag att jag har slått rekord på at tinte göra av med pengar på krogen. 65 kr gjorde jag av med!! Bäst

Vad har ni gjort i helgen?

♥ Anya

Veckans djur

Nytt påfund! Jag ska nu presentera ett utvalt djur här på bloggen, ett nytt för varje vecka. Veckans djur blir myrslok, just bara för att Anela hade en myrslok på bild i sin blogg.

                                                            <--- En jättemyrslok

Jättemyrsloken är den vanligaste förekommande myrsloksarten och kan bli 1,2 m lång ink svans och ca 60 cm hög. De är oftast gråbruna till färgen och har ett svart band med vita inslag från bringan över skuldran och bakåt .Myrslokar bor i de tropiska delarna av Syd - och Centralamerika, helst i låglänta terränger nära floder eller våtmarker.
     Myrslokens föda består av termiter som det får tag igenom att riva sönder termitbona med sina extremt långa klor. Den slickar sig sedan i födan med hjälp av sin långa tunga som döljer sig i den snabellikande nosen, tungan är lång och klibbig vilket gör den till en utmärkt termitjägare. 
   Honorna föder endast en unge per tillfälle. 

Källa: Wikipedia

Är det något speciellt djur ni vill veta mer om så skriv.  Än så länge planerar jag att skriva om kattbjörnen nästa vecka.


Gårdagen

Igår kom mormor kl 9 på morgenen för att jag skulle köra mig och henne till gammelmorfar. Jag får nog lov och säga att färden gick till ganska så smärtfritt och ganska stelt. Väl framme hos GM möttes vi av ett stort leende, han är så glad att han får besök. Han är så söt så söt! Han fick ett paket av mormor också, han trodde inte sina ögon den lilla gubben. Hela han lös upp och så sa han "det var de värsta" å så rev han upp paketet. Det var en tröja, som han tog på sig men tog aldrig av sig den, så glad blev han
     Jag lagade mat till honom också som han kan ha i frysen. Han får ju bara sådan här massproducerad mat hemskickat som inte smakar något alls. Han fick provsmaka korvstroganoffen, han blev nöjd.

Beställde biljetter upp till Götet igår också. Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, åker redan den 18 dec. Men det är för att cp sj har bestämt sig att göra biljetterna dubbelt så dyra den 19 dec. Så därför Anela är du bokad den 17 o 18 dec, åker kl 16 den 18. FÖr annars hinner jag inte träffa dig, och det vill jag
     Åker hem den 6 jan, tänka sig att jag fick en biljett för 98 kr!!!!


♥ Anya

Är världen räddad?


Bilden är tagen ifrån www.gemzies.com/

Kan det tänka sig att världen är på väg att bli räddad? Är han vår nye Robin Hood? Jag vet inte, men jag är glad över att McCain inte vann. Jag hade personligen inte orkat med ännu en republikan, ännu värre en republikan som tror han ärsig förmer för att han har råkat vara krigsfånge och vice versa.
     Min uppesittar kväll blev inte allt för lång, tyvärr. Mina ögon slockande och det var bara att erkänna att kroppen ville gå till sängs.
     Kollade dock på det sista programmet som Rosenberg hade gjort. Helt sjukt att Bush har byggt upp ett fejk Irak i öknen? Med riktiga irakier som är statister, bara för att soldaterna ska ha något att öva på? Ännu mer förvirrad blev jag när en soldat sa att han ville tillbaka till Irak för att han tyckte det var kul?!!! VAD ÄR KUL MED KRIG?!

♥ Anya

Min dag

Min dag började vid 12. Jag vaknade och trodde att jag vaknade tidigt som vanligt, men så var ju inte fallet. Jag dräpte i mig några mackor för att börja dagens bestyr.
     Dagens bestyr bestod av att baka polarkakor, som faktisk blev rätt så lyckade. Jag har inga batterier på min kamera och därför har jag inte dokumenterat det. Kakorna blev ganska lyckade, så jag ska nog spara det receptet. Nästa gång ska jag baka hönökaka :)

Nångång under dagen ringde Linda och var smått stressad. Hon ville träffas och jag tyckte det lät som en bra idee. Hon övningskörde hit hem till mig. Åt mackor som i vanlig ordning när hon är hemma hos mig, vilket jag tycker är väldigt sött.
     Sedan drog vi in till ronneby och stannade vid pysselboden, vi blev helt pyssellyriska! Efter det drog vi till JC eftersom jag inte ha¨r några jeans. Världens bästa överraskining väntade där på mig, jag fick hundra spänn rabatt på jeansen!!!!!! Bara sådär! Helt bäst! FYND! Vi drog sedan vidare till Bokia, där hemligheten iköptes!!! Världens bäsa och kreativaste hemlighet någonsin! Jag tror vi satt minst en timme och brainstormade, resultatet blev fantastiskt!  Too be continued..

Imorgon blir det en dagsutflykt till gammelmorfar, ska försöka få några fina porträtt bilder på honom. Han är så gammal och fin! Enda nackdelen är att jag ska dit med mormor, kan bli kul iof om hon inte tjatar på att jag inte håller hastigheten osv!

Glömde förresten berätta hur det var på tjejkvällen. Det var väldigt mysigt att träffa (nästan) alla igen, snacka lite skit och sånt, man behöver ju det också. <3

Anya


RSS 2.0